Opskrifter

Tarteletter

Sprøde tarteletter med kyllingefyld
Ret: Forret, Hovedret
Servings: 4 personer

Ingredienser

Fyld

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 8 dl hønsebouillon
  • salt
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse aspargessnitter
  • 1 bundt grønne asparges (kan erstattes af flere aspargessnitter)

Sovs

  • 50 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk. citronsaft

Til servering

  • 12 stk. tarteletter

Sådan gør du

  • Lad kyllingefileterne koge i en gryde med hønsebouillon, salt og laurbærblade i cirka 15 minutter. Tag kødet op af gryden, og behold kogevandet. Brug to gafler til at trække kødet fra hinanden i strimler eller en håndmisker. Si bouillonen, og gem halvdelen til saucen.
  • Hæld væden aspargessnitterne, men gem det meste i en skål.
  • Vask de grønne asparges og knæk den nederste del af. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5 minutter og dræn derefter vandet fra.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt den siede bouillon lidt efter lidt under konstant piskning. Hæld væsken fra dåsen med aspargessnitter i, og tilsæt derefter sødmælk gradvist, mens du fortsat pisker. Lad saucen koge igennem i 2-3 minutter.
  • Opvarm kyllingekødet, ærterne samt de hvide og grønne asparges i saucen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Forvarm ovnen til 200°. Varm tarteletterne som anvist på pakken. Placer dem på et fad og fyld dem med kyllinge-asparges-saucen. Pynt med frisk kørvel og eventuelt skovsyre, og servér med det samme.

Noter

Man kan variere fyldet efter årstiden.

Avocado Pasta

Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 7,5 dl. Pasta skruer
  • 2 stk. Avokado
  • 0,6 dl. Olivenolie
  • 1 dl. Parmasan ost
  • 0,5 dl. Frisk basilikum eller persille, eller koriander
  • 3 fed Hvidløg
  • 3 spsk. Citron eller lime juice
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Mens pastaen koger, kom avokadoen, olivenolie, parmasan ost, hvidløg, krydderurten og lime juicen I en blender eller food processor og blend godt.
  • Bland med den kogte pasta. Krydre med salt og peber og evt. ekstra parmesan.

Eas karry kylling

Ret: Hovedret
Servings: 3 personer

Ingredienser

  • 3 stk. Kyllingebryst Skåret i mundrette stykker
  • 6 kugler Spinat Fra frost
  • 0,5 dl. Soltørrede tomater Skåret i mindre stykker/strimler
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 dåser Kokosmælk
  • 2 spsk. Karry
  • 0,5-1 tsk. Stærk chili sovs
  • 2 spsk. Lime saft
  • 1 tsk. Ingefær pulver
  • 0,5 tsk. Salt
  • 400 g Brede risnudler

Sådan gør du

  • I en skål blandes kokosmælk og karry og stilles til side
  • I en dyb pande varmes olien og kyllingen steges til det hele har taget farve ca. 4 min.
  • Kom kokosblandingen på panden og læg låg på. Lad det simre i 10-15 minutter.
  • Mens det simre, koges nudlerne efter anvisningen på pakken (4-6 minutter)
  • Kom spinatkuglerne og soltørrede tomater i sovsen og rør forsigtigt. Lad det få et opkog og bland så nudlerne i. Klip gerne i nudlerne inden de kommes i, så er det lettere at blande.

Grøn salat

Denne salat er god som reelt måltid
Ret: Hovedret, Salat
Servings: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 2 stk. Hjertesalat Vaskes, tørres og skæres i mindre stykker
  • 0,5 stk. Spidskål Vaskes, tørres og skæres i mindre stykker
  • 1 stk. Agurk Vaskes, tørres og skæres i mindre stykker
  • 3 stk. Forårsløg Skæres i tynde skiver
  • 1 bund Koriander Vaskes og hakkes
  • 2,5 dl. Edamame bønner afskallede
  • 1 dl. Peanuts, mandel eller solsikkekærner Hakkes
  • 2 spsk. Sesamfrø

Dressing

  • 3 spsk. cremet peanut butter
  • 2 spsk. Black soy sauce
  • 1,5 spsk. Ris eddike
  • 1,5 spsk Ristet sesamolie

Sådan gør du

  • Alle salat ingredienser blandes i en stor skål.
  • Dressingen blandes grundigt i en skål.
  • Hæld så meget af dressingen du ønsker over salaten og bland til det er fordelt.

Løwe råkost

Gulerod/rødbed råkost
Ret: Salat
Keyword: gulerod, rødbede
Servings: 5 personer
Calories: 190kcal

Equipment

  • rivejern

Ingredienser

  • 500 g Gulerødder
  • 500 g Rødbeder
  • 2 stk Æbler
  • 25 g Persille
  • 30 ml Olivenolie
  • 30 ml Citronsaft
  • 1 knivsspids Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og rødbederne og riv dem på et rivejern. Kom det i en stor skål og drys persillen henover. I en lille skål blandes olien og citronsaften med salt og peber. Bland salaten godt og hæld dressingen over salaten inden servering.

Noter

Man kan bruge persille fra frost, eller tørret persille, eller helt undlade.

Boller i karry

Ret: Hovedret

Ingredienser

  • 1 dl Hvedemel
  • 50 g Smør

Sådan gør du

  • smelt smøret i en gryde og svits karryen godt. Tilsæt hvedemelet indtil du har en tør masse der ligesom klumper. Rør rundt og "bag" denne dej masse i 2-4 min. og tilsæt så lidt efter lidt bouillionen. Lad sovsen/massen klumpe inden der tilsættes mere bouillion.

Lises tomatsuppe

Tomatsuppe med kikærter – i dagligt tale "dåsemad"
Ret: Hovedret
Servings: 5 personer

Ingredienser

  • 4 dåser flåede tomater
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 dåser kikærter
  • 1,5 tsk muskatnødpulver
  • 1 tsk Sriracha chilisovs
  • 70 g tomatpure Den fra dåse eller tube
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Åben dåserne
  • Hæld væden fra kikærterne og skyld dem – lad være med at fodre dine katte med væden – de bliver afhængige!!
  • Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op under omrøring
  • Når kikærterne er blevet varme og det hele har kogt i ca. 5 minutter, smager du til med salt, peber og chili, måske der er brug for mere tomatpure eller lidt paprika, hvis du kan lide den smag.